Please wait...3D Puzzel - Big Ben Flag Edition

by Samantha Bekkers 25.08.2015
  • Decorative use
  • Quality
  • Image/object
  • Puzzle experience
  • Overall score 5 of 5 stars

Al enige jaren ben ik een echte puzzelaar, zo begonnen mijn vingers ook te jeuken (zoals ze dat wel eens noemen als je enthousiast wordt) om te beginnen met deze puzzel in elkaar te zetten na binnenkomst.
De puzzel is anders dan een normale puzzel en vraagt iets meer geduld door dat je niet vlak puzzelt, maar in de hoogte. Zoals met het in elkaar zetten van de torenpunt van de Big Ben. De puzzelstukjes kan je buigen, over het algemeen buig je ze op één manier, bij deze puzzel niet. Zo moet je bij de toren (de punt) een aantal stukjes naar buiten buigen in plaats van naar binnen zoals met de hoeken.
Het is raadzaam om de puzzel op een vlakke ondergrond te maken, zoals een tafel. Zo kan je de tafel als 'hulpstuk' gebruiken om de stukjes goed in elkaar te passen. Je kan ook iets anders gebruiken om alles vlak te krijgen, bijvoorbeeld de achterkant van een lepel.
Als je even snel een puzzel in elkaar wil zetten, en niet veel ruimte hebt om te puzzelen en geen zin hebt om weken bezig te zijn met één en dezelfde puzzel, is deze 3D puzzel een echte aanrader. Hij is met een beetje geduld redelijk snel in elkaar te zetten en neemt bijna geen ruimte in beslag.
Naar mijn mening is de Big Ben Flag Edition ook leuk voor de ervaren puzzelaar, die een nieuwe uitdaging zoekt, een goede optie. Zo kan je bijvoorbeeld geen gebruik maken van de nummering op de achterkant van de stukjes, maar juist naar de afbeelding.
De puzzel is in formaat handig om leuk ergens neer te zetten en doordat hij uit 3 losse delen bestaat is hij ook makkelijk op te ruimen. Je haalt de delen van elkaar af en alles past weer netjes in de doos zonder dat je hem volledig stukje voor stukje moet loshalen.
Ik heb weer een leuke avond puzzelen gehad met deze puzzel en kan niet wachten op de volgende 3D puzzel van Ravensburger.