Please wait...Doolhof / Labyrinth

by Linda 18.11.2015
  • Appeal to play again
  • Instructions
  • Features
  • Fun factor
  • Overall score 5 of 5 stars

Ik hoor je denken: Hé, die ken ik! Ik denk namelijk dat dit spel velen bekend voorkomt. Dit is Labyrinth, in Nederland beter bekend als Doolhof. Wij speelden dit spel al jaren geleden thuis met de familie, en ik was dan ook blij verrast toen ik zag dat dit spel nog altijd te koop is.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Wat is Doolhof toch een geweldig spel! En wat nu het mooiste eraan is: het spel is vrijwel niet veranderd! Geen nieuwe afbeeldingen op de kaartjes, geen andere speelwijze, geen ander bord. En precies dát maakt dat ik het juist zo geweldig vindt! Dit spel heeft geen veranderingen nodig. Ik zie tegenwoordig vaak oude spellen die in een nieuw, modern jasje zijn gestoken, maar wat mij betreft is dat helemaal niet nodig! Goed is goed en dat bewijst Doolhof! :-)

Bij Doolhof krijgen alle spelers een aantal kaartjes met afbeeldingen. Het hele bord wordt vol gelegd met losse stenen en het is aan jou om in dit bewegende doolhof zo snel mogelijk naar de afbeeldingen op je kaartjes te gaan.
Als je aan de beurt bent, mag je een steen in het doolhof schuiven. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat er een pad komt naar de afbeelding waar je heen moet. Zonder het te weten zou het zomaar kunnen dat je een andere speler nu juist helpt, of juist tegenwerkt. Dat zorgt voor erg leuke, spannende en grappige momenten.

Het spel is super leuk om te spelen, zowel voor kinderen als volwassenen. Ook spelen met je grote broer of zus is geen probleem, want in de spelregels staat uitgelegd hoe de ene speler op een makkelijker niveau kan spelen als de andere speler.
Het spel ontwikkelt het denkvermogen en vraagt om inzicht. Daarnaast stimuleert het je kind om te puzzelen en door te denken. (Als ik dit doe, dan gebeurd dit, en kan ik dat.)

Het spel is makkelijk op te zetten en weer op te ruimen. De doos waar het spel in zit is netjes met uitsparingen gemaakt zodat alle accessoires op hun plek blijven. Wat een verademing vergeleken met gewoon een doos waar je het hele spel en alle accessoires los in doet, zoals je tegenwoordig bij erg veel nieuwe spellen ziet. Kleinigheidje, maar ik hou ervan!

Doolhof krijgt van ons een dikke 10!

Feitjes
Aantal spelers: 2 tot 4 spelers
Leeftijd: Volgens het spel vanaf 7 jaar, maar Daan en Jesse van 5 jaar spelen het al erg graag!
Speelduur: 20 tot 30 minuten

Voor wie het niet met mij eens is en juist wel houdt van oude spellen in een modern jasje, kijk eens naar het Electronisch Doolhof of een themaversie van het spel, zoals Star Wars Doolhof.